Wat heb je nodig?

25 g boter

1 el olijfolie 150 g uien, in blokjes gesneden

350 g geschilde zoete aardappel, in stukken van 2 cm gesneden

350 g geschilde en ontpitte pompoen, in stukken van 2 cm gesneden 150 g geschilde wortelen, in plakjes

1 el verse gember, fijngehakt 600 ml groente- of kippenbouillon versgemalen zout en peper 100 ml slagroom

Platte bladpeterselie, gehakt voor garnering

Wat moet je doen?

1. Doe de boter en olie in een grote pan met dikke bodem op de kookplaat of inductiekookplaat en verwarm tot de boter is gesmolten.
2. Voeg de uien toe en bak tot ze zacht zijn, terwijl je continu blijft roeren. Voeg de zoete aardappel, pompoen en wortels toe en bak tot ze zacht beginnen te worden. Roer de gehakte gember erdoor en kook de gehele mix ongeveer nog een minuut.
3. Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat de pan 20-30 minuten sudderen op de kook- of sudderplaat of inductiekookplaat tot de groenten allemaal heel zacht zijn.
4. Laat de soep afkoelen voordat je het mengt tot een gladde soep. Voeg de room toe aan de pan en roer de gehele soep. Breng zachtjes aan de kook.
5. Breng op smaak met zout, peper etc. en garneer met peterselie voordat je het serveert.