Wat heb je nodig?

200 g ontpitte dadels, fijngehakt 1 theelepel baksoda

300 ml kokend water

300 g gewone bloem

1 theelepel bakpoeder 100 g boter, in blokjes

200 g kristalsuiker

1 theelepel vanille-extract

Topping:

125 g donkerbruine suiker 55 g boter

30 ml melk

Produceert 20 stuks.

 

Methode:

Vet de kleine braadslede in.

Doe de dadels en de bakpoeder in een kleine kom en giet het water erover. Laat staan ​​terwijl je de taart maakt.

Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en wrijf de boter erdoor tot het op fijn broodkruim lijkt (of gebruik een keukenmachine of keukenmixer), roer de kristalsuiker erdoor.

Voeg vanille-extract toe aan het dadelmengsel en giet het vervolgens bij de bloem, meng tot alles goed gemengd is, maar zorg ervoor dat je het niet te lang mengt.


Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm en bak in de AGA-bakoven voor ongeveer 35 minuten tot het gerezen en sponzig is. Laat iets afkoelen in de vorm voordat u het op een rooster legt om af te koelen.


Voor topping

Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en verwarm zachtjes op de sudderplaat of inductiekookplaat tot ze gesmolten zijn.

Eenmaal gesmolten, breng aan de kook en kook gedurende 3 minuten.

Laat iets afkoelen en giet het dan over de afgekoelde cake. Laat de topping opstijven voordat je hem in 20 stukken snijdt.