AGA makkelijke Mosselen

Als voorgerecht voor 2 of 4 personen

Ingrediënten

1 kg verse mosselen
1 eetlepel olijfolie
1 sjalot, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijn geraspt
75 ml droge witte wijn
150 ml room
Zout en versgemalen zwarte peper
Een handvol verse peterselie, gehakt

Methode

Maak de mosselen schoon en ontbaard. Als er mosselen zijn geopend, tik ze dan lichtjes op een harde ondergrond. Als ze niet sluiten, gooi ze dan weg omdat ze dood zijn.

Verhit de olie in een grote AGA-pan op de kookplaat en voeg de sjalot en knoflook toe en kook gedurende twee minuten, af en toe roerend.

Voeg de wijn toe aan de pan en breng over naar de kookplaat. Zodra de wijn kookt, de mosselen toevoegen en afdekken. Kook gedurende drie minuten en schud de pan af en toe. Zodra de mosselen geopend zijn, zijn ze klaar. Vis alles eruit dat niet opengaat en gooi het weg.

Gebruik een schuimspaan om de gekookte mosselen over te brengen naar verwarmde serveerschalen. Laat de wijn hard koken en klop de slagroom erdoor. Blijf koken tot het tot de helft is ingekookt. Breng lichtjes op smaak met peper en zout, voeg de gehakte peterselie toe en laat nog een minuut koken voordat je de saus over de mosselen giet. Serveer onmiddellijk met voldoende knapperig brood.