Wat heb je nodig?

Een stuk buikspek, met been, ongeveer 1,4 kg

6 uien, geschild en gehalveerd

1 el venkelzaad, licht geplet

1 theelepel zout

1 theelepel olijfolie

Een paar wortelgroenten, bijvoorbeeld 3 wortels, 250 g krieltjes, een of twee venkelknollen, allemaal in stukjes van 2 cm gesneden.

 

Stappenplan

1. Haal het varkensvlees uit de verpakking en bewaar het een nacht onafgedekt in de koelkast.

2. Neem een ​​AGA-braadpan van halve grootte en plaats de uien op de bodem, met de snijkant naar beneden. Kruid de onderkant (het vlezige deel) van het varkensvlees met zout en peper. Draai het varkensvlees om en wrijf het venkelzaad in de kieren tussen de ingekerfde huid. Borstel het overtollige mengsel af op de uien eronder. Wrijf 1 theelepel zout over de hele huid en olie vervolgens met 1 theelepel olijfolie.

3. Bak in de AGA-braadoven, op de tweede set geleiders, gedurende 40 - 60 minuten, zodat de schil echt knapperig wordt.

4. Haal het varkensvlees eruit en voeg snel 300 ml water toe aan de uien, roer goed terwijl je het op de kookplaat verwarmt, zeef het door een zeef in een kleine pan en zet opzij.

5. Doe de voorbereide wortelgroenten in de braadslede (afwassen is niet nodig) en plaats er een grillrooster op en vervolgens het varkensvlees op het rooster.

6. Kook in de AGA-sudderoven gedurende 4 - 5 uur. Voor eR7-modellen: bak ze 3 - 4 uur in de bakoven op B2. Til af en toe het grillrooster op en roer de braadgroenten om.

7. Verwarm tot slot het uiensap, breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel een beetje volkorenmosterd toe. Voeg een beetje maïzena toe voor een dikkere saus. Snijd het varkensvlees in 6 stukken en serveer bij elk stuk wat kaantjes.

Serveer met wat gestoomde savooikool.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!