Importeur van AGA, Falcon, Kaelo, La Cornue, Lofra, U-Line en Viking
Wat heb je nodig?
40 gram boter
1 eetlepel olie
1 pond rundervleesblokjes
2 uien
1 eetlepel bloem
2 kopjes runderbouillon
halve kop rode wijn
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
4 jeneverbessen
10 zwarte peperkorrels
1 eetlepel rode wijnazijn
1 rode kool
Werkwijze
Verhit 40 g boter met 1 eetl. olie in een diepe pan op de AGA-kookplaat, in batches 1 pond rundvleesblokjes bruin maken. Haal het er met een schuimspaan uit en houd het warm.
Voeg 2 uien toe, in plakjes gesneden in de pan en kook tot ze gekarameliseerd zijn. Roer 1 eetl. bloem en kook een minuut, voordat je 2 kopjes runderbouillon en ½ kopje rode wijn (optioneel) toevoegt. Roer tot alles gemengd is en de saus glad is. Doe het vlees terug in de braadpan, voeg 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 4 jeneverbessen, 10 zwarte peperkorrels en 1 el rode wijnazijn toe.
Plaats een deksel erop en laat 4-6 uur langzaam koken.
Serveer met een rode gestoofde kool