Wat heb je nodig?

40 gram boter

1 eetlepel olie

1 pond rundervleesblokjes

2 uien

1 eetlepel bloem

2 kopjes runderbouillon

halve kop rode wijn

2 laurierblaadjes

4 kruidnagels

4 jeneverbessen

10 zwarte peperkorrels

1 eetlepel rode wijnazijn

1 rode kool

Werkwijze

Verhit 40 g boter met 1 eetl. olie in een diepe pan op de AGA-kookplaat, in batches 1 pond rundvleesblokjes bruin maken. Haal het er met een schuimspaan uit en houd het warm.

Voeg 2 uien toe, in plakjes gesneden in de pan en kook tot ze gekarameliseerd zijn. Roer 1 eetl. bloem en kook een minuut, voordat je 2 kopjes runderbouillon en ½ kopje rode wijn (optioneel) toevoegt. Roer tot alles gemengd is en de saus glad is. Doe het vlees terug in de braadpan, voeg 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 4 jeneverbessen, 10 zwarte peperkorrels en 1 el rode wijnazijn toe.

Plaats een deksel erop en laat 4-6 uur langzaam koken.

Serveer met een rode gestoofde kool