Wat heb je nodig?

200 gram boter

1 kopje bloem

3 kopjes runderbouillon

2 eetlepels peterselie

1 pond rundergehakt

1 ui

Bloem

Panko paneermeel

1 ei

Werkwijze:

Maak een dikke jus op de kookplaat, door alles samen te voegen in de AGA-sauspot, 200 g boter in blokjes gesneden, 1 kopje bloem en 3 kopjes runderbouillon.

Haal van het vuur en roer er 2 eetl. gehakte peterselie, 1 pond rundergehakt, 1 kleine ui fijngehakt en breng op smaak met zout en peper.

Giet het in een luchtdichte container en laat het een nacht in de koelkast staan.

Maak de volgende dag 3 borden klaar: 1. Gekruide gewone bloem 2. Panko-paneermeel en 3. Geklopt ei. Neem met een ijsschep een schep van het mengsel, wentel ze door de bloem, vervolgens door het ei en vervolgens door het paneermeel. Zodra je de gehaktballetjes hebt gemaakt, plaats je ze terug in de koelkast of vriezer om op te stijven.

Verhit de maïsolie in een diepe pan tot deze heet is en bak de gehaktballetjes in porties goudbruin en knapperig.