Ingrediënten

4 schelvisfilets

225 g zelfrijzend bakmeel

300 ml pils (indien mogelijk biologisch)

Zout en zwarte peper

Citroen partjes

8 grote, kruimige aardappelen

2 eetlepels zonnebloemolie

Voor 4 mensen

Methode

1. Snij de aardappelen in frieten. Bestrijk ze met een scheutje zonnebloemolie en plaats ze 30-40 minuten op een bakplaat op de bodem van de braadoven. Houd een paar lepels bloem opzij. Meng de rest van de bloem, pils en zout en peper samen in een mixer.

2. Het beslag moet dik en klonterig zijn. Als het te dun aanvoelt, voeg dan nog wat bloem toe. Haal de kabeljauw door de bloem en vervolgens door het beslag. Verhit 1 cm olie in een grote koekenpan tot deze rookt. Voeg de vis toe aan de pan en bak een paar minuten tot het beslag goudbruin kleurt.

3. Haal de vis er voorzichtig uit en plaats deze op een bakplaat (indien mogelijk hard geanodiseerd). Plaats de bakplaat op het rooster op de derde set geleiders in de bakoven. En kook nog eens 10-15 minuten. Begeleiden met een flinke portie papperige erwten.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!