Deze heerlijk zoete kipbalti zorgt voor een perfect avondmaal.
Wat heb je nodig?
2 eetlepels olijfolie
2 uien, geschild en in blokjes gesneden
1 teentje knoflook, geperst
3 eetlepels Balti-pasta van goede kwaliteit
4 kipfilets, in blokjes gesneden
300 g champignons, in plakjes gesneden
400 ml kippenbouillon (gebruik 2 bouillonblokjes)
2 hele Bountyrepen
100 g verse babyspinazie 100 ml slagroom
Versgemalen zout en peper naar smaak
1-2 eetlepels maizena
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem op de kookplaat of inductiekookplaat. Satureer de ui tot hij zacht is, onder voortdurend roeren. Voeg de knoflook en Baltipasta toe en kook 1 minuut.
- Roer de kip erdoor zodat deze bedekt is met de pasta en bak 4-5 minuten zachtjes, zodat de kip dicht blijft plakken, voortdurend roerend. Voeg de champignons toe en kook nog 3 minuten tot ze zacht beginnen te worden en bedekt zijn met kruiden.
- Giet de kippenbouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten koken tot de kip en de groenten zacht en gaar zijn. Voeg de Bounty repen toe aan de curry en roer goed zodat ze smelten en combineren met de saus (Als je liever alleen cocos wilt hebben kan je ook 50-100ml cocosmelk toevoegen in plaats van de bountyrepen). Roer de spinazie erdoor en laat nog 3 minuten koken, tot de spinazie is gekrimpt.
- Roer tot slot de room erdoor, controleer de smaak en serveer. Als je de voorkeur geeft aan een dikkere saus, meng dan 1-2 eetlepels maïzena met een beetje water, roer dit door de saus en verwarm tot het dik is.