Voor 6 personen
6 kippendijen
6 kippendijen
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook, geraspt
4 middelgrote rode uien, elk in 6 stukken gesneden
3 knoflookbollen, teentjes verwijderd en gepeld
1 venkelknol, in 6 stukken gesneden
150 g chorizo, in blokjes van 1 cm gesneden
1 el olijfolie
1 rode paprika, in blokjes van 2 cm gesneden
1 oranje paprika, in blokjes van 2 cm gesneden
150 g pompoen, in blokjes van 2 cm gesneden
400 g nieuwe aardappelen, in dikke plakken gesneden
Zout en zwarte peper, naar behoefte
2 tl paprika
Platte peterselie naar behoefte
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bereidingstijd: 35 minuten. Kooktijd: 45 minuten.
1. Doe de olijfolie en geraspte knoflook in een grote kom en roer goed.
2. Voeg de stukken kip toe aan de kom en bedek ze goed met het olie-knoflookmengsel en laat ze een uur staan.
3. Doe de olijfolie, uien, knoflook, venkel, chorizo, paprika, pompoen en aardappelen in de bodem van een diepe braadslede. Roer de groenten meerdere keren om, zodat ze allemaal bedekt zijn met olie.
4. Leg de stukken kip op de groenten, samen met de olie-knoflookmarinade. Breng op smaak met zout, peper en paprika.
5. Zet de braadslede in de oven. GIETOVEN: op het rooster op de bodem van de braadoven of oven op R8. HETELUCHT: voorverwarmd tot R6/180oC/350oF. Bak ongeveer 45 minuten of tot de kip bruin is en van het bot valt.
6. Garneer met gescheurde blaadjes platte peterselie. Serveer direct, dit gerecht is heerlijk met warm, knapperig brood.
Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!