Wat heb je nodig?
• 200 g zachte lichtbruine suiker
• 200 g basterdsuiker
• 100 ml melk
• 397 g blik gecondenseerde melk
• 100 g ongezouten boter, extra om in te vetten
• 1 tl vanille-extract (of één vanillestokje)
1. Bekleed een AGA Half Size Hard Anodised Bakplaat met bakpapier of Bake-O-Glide®
2. Zet de kookplaat op de sudderstand. Doe alle ingrediënten, behalve het vanille-extract, in een pan. Kook en roer tot de suiker volledig is opgelost.
3. Houd de kookplaat op de sudderstand en laat het mengsel gestaag bubbelen. Roer voortdurend tot het dikker wordt en een karamelkleur krijgt - het moet 118 °C bereiken op een digitale thermometer.
4. Haal van het vuur en roer het vanille-extract erdoor. Klop vervolgens krachtig met een elektrische mixer of met de hand gedurende een paar minuten tot het lichter wordt en dikker begint te worden. Giet het mengsel snel in de bakplaat en laat het afkoelen.
5. Terwijl de fudge hard wordt, snijd je met een mes in vierkantjes en snijd je het vervolgens als het koud is.
Bewaar de fudge op kamertemperatuur in een luchtdichte verpakking gedurende maximaal 3 weken.