AGA recept: Romige aardappelpuree

AGA recept: Romige aardappelpuree


Voor 4 personen

900 g aardappelen (Geschild en in kleine, gelijke stukken gesneden).

1 tl zout

25 g boter

3 el room

Gemalen nootmuskaat, naar smaak

Zout en zwarte peper, naar smaak

~~~~~~~~

 

Bereidingstijd: 5 minuten. Kooktijd: 20 minuten.

1. Doe de aardappelen en het zout in een middelgrote pan en bedek tot twee derde met water.

2. Breng aan de kook op de kookplaat, kookplaat op kookstand of inductie op hoog en kook gedurende 5 minuten.

3. Giet het water af, dek de pan af met een deksel en plaats in de sudderoven op het vloerrooster (indien nodig). Kook gedurende 30-40 minuten tot ze zacht zijn.

4. Prak de hete aardappelen, voeg de boter en room toe en meng tot ze gelijkmatig gemengd zijn.

5. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper

Meld je aan voor onze recepten nieuwsbrief hier!

Terug naar het overzicht