Wat heb je nodig?
1 el olijfolie
60 g chorizo, in blokjes
1-2 rode pepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
170 g rauwe grote garnalen
150 g cherrytomaatjes of andere kleine tomaten, gehalveerd
60 ml witte wijn
150-200 g verse linguine, afhankelijk van uw eetlust
Gehakte platte peterselie of koriander ter garnering
Voor 2 personen
Bereidingswijze:
Verhit olie in een wok of koekenpan met dikke bodem en verwarm deze op de kookplaat of inductiekookplaat. Bak de chorizo 2 minuten in de olie. Voeg de chilipeper en knoflook toe en bak nog 2 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de garnalen toe en roerbak tot ze roze zijn, dit duurt ongeveer 4-5 minuten. Roer de hele tomaten en de wijn erdoor; zet het vuur laag en laat zachtjes sudderen tot de tomaten zacht zijn en beginnen te pletten. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Kook ondertussen de linguine op de inductiekookplaat volgens de instructies op de verpakking en giet af als de saus gaar is.
Vermeng de pasta met de saus en serveer direct.
Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!