Voor 8 personen
1½ el koolzaadolie
50 g Penang currypasta
3 el knapperige pindakaas
2 x 400 ml kokosmelk
2 tl lichtbruine suiker
1 limoen, uitgeperst
Zout en zwarte peper
200 g gekookte wortels
150 g gekookte sperziebonen
200 g gekookte bloemkoolroosjes
200 g gekookte zoete aardappel
1 grote rode paprika, in plakjes gesneden en gekookt
25 g geroosterde pinda's
1 bosui, in plakjes gesneden
1 rode peper, in dunne plakjes gesneden
Verse Kaffir limoenblaadjes - optioneel
AGA gestoomde rijst
Bereidingswijze:
Bereidingstijd: 20 minuten. Kooktijd: 22 minuten
1. Verhit de olie in een AGA Cast Aluminium Wok of Sauté Pan op de sudderplaat, kookplaat op sudderstand of inductie op middelhoog.
2. Roerbak de currypasta een paar seconden in de olie, tot het lekker ruikt.
3. Meng de pindakaas en kokosmelk erdoor. Breng aan de kook en laat een paar minuten sudderen terwijl je roert.
4. Roer de suiker en het limoensap erdoor. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
5. Voeg de gekookte groenten toe aan de saus en verwarm 5-10 minuten, af en toe roerend, tot alles goed warm en gloeiend heet is. Als de curry te dik voor je is, voeg dan gewoon een beetje water of bouillon toe
6. Garneer met pinda's, lente-ui en rode peper. Gebruik verse kaffirlimoenblaadjes als je die kunt krijgen. Serveer met gestoomde rijst.
7. Voor perfect gekookte rijst. kook de rijst in de AGA Cast-Iron Buffet Casserole (als algemene regel ongeveer 50 g ongekookte rijst per persoon). Wanneer de rijst gestoomd is, 20-25 minuten, roer los met een vork en giet de curry eroverheen.
Tips: Gebruik volle kokosmelk, omdat lichtere versies ervoor kunnen zorgen dat de saus zich scheidt.
Voor een pittiger gerecht, gebruik een goede Thaise Penang currypasta en voeg 25 g extra pasta toe, of maak je eigen als de tijd het toelaat.
Rode Thaise currypasta kan worden gebruikt als een geschikt vegetarisch alternatief.