Wat heb je nodig?
Voor 24 stuks
320 g kant-en-klaar uitgerold bladerdeeg
8 el pesto
24 verse basilicumblaadjes
6 middelgrote tomaten, in dikke plakken gesneden
versgemalen zout en zwarte peper, indien nodig
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingstijd: 15 minuten. Kooktijd: 15 minuten.
1. Bekleed een grote bakplaat met Bake-o-Glide of bakpapier.
2. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 24 gelijke vierkanten of gebruik een deegsnijder om het in 24 7 cm grote schijfjes te snijden.
3. Leg de deegvormen op de voorbereide bakplaat en prik elk stukje in met een vork.
4. Verdeel een theelepel pesto over het midden van elk stukje deeg en laat een rand eromheen vrij.
5. Leg een basilicumblaadje op de pesto en beleg met plakjes tomaat.
6. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met Parmezaanse kaas.
7. Zet in de oven. GIETOVEN: op de 4e richel in de braadoven of oven op R8. HETELUCHT: voorverwarmd tot R7/200oC/400oF gedurende 10-12 minuten, tot het deeg is gerezen, goudbruin en de kaas bubbelt, draai de schaal de laatste 2 minuten om indien gewenst.
8. Serveer warm of koud
Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!