Wat heb je nodig?
100 gram kipfilet per persoon
Halve aardappel per persoon
1 Wortel
1 Pakje Golden Curry, Mild
1 uitje
Knoflook (gesneden of poeder)
Rijst (Sushirijst of basmatirijst)
Zout en peper
Paprika poeder (gerookt)
Methode
Kook je rijst. Laat de rijst rusten wanneer die klaar is. We gebruiken de rijst later.
Haal de schil van de aardappel af. Snij de aardappel, wortel en ui in kleine blokjes.
Gooi wat olijfolie in de braadpan en gooi de blokjes groente in de pan. Laat ze mooi bruinen.
Vul een steelpan met ongeveer 100-150 ml water. Het is belangrijk niet teveel water toe te voegen zodat de curry goed dik kan blijven.
Voeg de groentemix toe aan het water en laat die even sudderen.
Ondertussen snij je de kipfilet ook in kleine blokjes. Marineer de kipblokjes met zout, peper, knoflook(poeder) en paprikapoeder.
Giet opnieuw een beetje olijfolie in de braadpan en bak de kip totdat ze mooi goudbruin zijn.
Zet de kipblokjes over in de groente/water mix en laat deze verder sudderen. Voeg 3 blokjes curry toe en roer de mix. Als de mix te waterig is voeg dan halve blokjes toe totdat hij de gewenste dikte heeft bereikt. De mix hoeft niet heel dik te worden, maar je wilt niet dat hij te waterig blijft.
Laat de gehele mix sudderen. (Totdat de mix ongeveer 5 min bubbelt)
Ondertussen kan je de helft van het bord vullen met rijst. Wanneer de curry gereed is vul je de andere helft van het bord met curry.
Voila, geniet van je heerlijke Japanse curry. Deze kan ook bewaard worden in de koelkast, want Japanse curry kan nog dagen lekker blijven.
Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!