AGA recept: In de oven geroosterde ribben

AGA recept: In de oven geroosterde ribben


Wat heb je nodig?

Voor 6 personen

2 eetlepels lichtbruine suiker

1 theelepel zout

2 theelepels zwarte peper

2 theelepels knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

½ theelepel cayennepeper

1 theelepel zoete paprika

1 theelepel gerookte paprika

1 theelepel chilipoeder

½ theelepel mosterdpoeder

1 rek varkensribbetjes

4 eetlepels barbecuesaus

Bereidingstijd: 10 minuten + marineertijd. Kooktijd: 2 uur en 30 minuten.

1. Doe suiker, zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, zoete paprika, gerookte paprika, chilipeperpoeder en droge mosterd in een kleine kom en meng goed.

2. Snijd het rek met ribben doormidden en wrijf de BBQ-kruiden er helemaal overheen. Wikkel het strak in folie en bewaar het in de koelkast tot het klaar is om te koken. Voor het beste resultaat kruidt u de ribben minimaal 4 uur en maximaal 24 uur voor het koken.

3. Haal de ribben uit de koelkast en leg ze in een AGA-braadslede. Verwijder de folie niet.

4. Plaats in de oven. CAST OVEN: op de 4e richel in de bakoven of oven op B4. HETELUCHT: voorverwarmd tot B4/325C. Kook gedurende 2 uur totdat het vlees gemakkelijk van de botten loskomt als u er met een vork in prikt. Als ze nog niet mals zijn, bak ze dan nog 30 minuten.

5. Als je de BBQ-glazuur wilt, open dan de folie en bestrijk de ribben met barbecuesaus en zet de warmtebron hoger. GIETOVEN: zet ze in de braadoven of oven op R8. HETELUCHT: verhoog de warmtebron naar R6/180 C/. Bak ze ongeveer 5 minuten tot de bovenkant knapperig is.

6. Leg de ribben op een snijplank en snijd ze tussen de botten door. Serveer ze met barbecuesaus ernaast, indien gewenst.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!

Terug naar het overzicht