AGA recept: Gevulde Krokante Kip

AGA recept: Gevulde Krokante Kip


Voor 4 personen

2 teentjes knoflook, geperst

1 el verse peterselie, fijngehakt

100 g boter, zacht

½ citroen, uitgeperst

Zout en versgemalen zwarte peper, naar behoefte

2 grote kipfilets zonder vel

100 g panko-broodkruimels

2 eieren, geklopt

75 g bloem

Snufje paprika

4 el zonnebloemolie

~~~~~~~~~~~~~ 

Bereidingstijd: 1 uur + 30 minuten. Kooktijd: 25 minuten.

1. Doe de knoflookteentjes, peterselie, boter en citroensap in een kom en breng goed op smaak met de zwarte peper. Prak met een vork tot alles goed gemengd is.

2. Vorm er een rol van, gebruik huishoudfolie als hulpmiddel, wikkel hem stevig in en leg hem ongeveer 20 minuten in de vriezer.

3. Leg een van de kipfilets op een snijplank en snijd hem horizontaal doormidden, zodat er twee dunnere stukken ontstaan.

4. Leg de stukken op een stuk huishoudfolie en bedek met een ander stuk. Gebruik een deegroller om ze tot een dikte van 3 mm te slaan. Herhaal dit met de tweede filet.

5. Haal de boter uit de vriezer en snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in het midden om 4 stukken te vormen.

6. Verdeel de boter over elke plak kipfilets, vouw de zijkanten naar binnen en rol hem op.

7. Wikkel elke borst in huishoudfolie en leg ongeveer 10 minuten in de vriezer.

8. Doe het paneermeel op een bord, de losgeklopte eieren in een aparte kom en meng de bloem met paprikapoeder en wat zout en peper op een derde bord.

9. Doop elke borst met één hand in de bloem, dan in het ei en ten slotte in het paneermeel, herhaal dit zodat elke kipjes een dubbele coating heeft (dit maakt ze extra knapperig en helpt de boter erin te houden).

10. Laat minstens 1 uur afkoelen voordat u ze gaat koken.

11. Verhit de olie in een grote koekenpan op de kookplaat, kookplaat op kookstand of inductie op hoog.

12. Bak de Kipjes 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn - u moet dit mogelijk in porties doen.

13. Leg ze op een bakplaat bekleed met Bake-o-Glide of aluminiumfolie.

14. Zet ze in de oven. CAST OVEN: op de 4e plank van de bakoven of oven op B4. HETELUCHTOVEN: voorverwarmd B4/160oC. Bak gedurende 20-25 minuten tot goudbruin en gaar. Serveer direct.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!

Terug naar het overzicht