Wat heb je nodig?
Voor 6 personen
6 eendendrumsticks
500 ml kokosolie
2 kleine rode chilipepers, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
6 takjes tijm
6 zwarte peperkorrels, licht geplet
3 teentjes knoflook, gepeld
1 tl zeezout
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 12 minuten. Kooktijd: 3 uur en 8 minuten.
1. Veeg de eendendrumsticks schoon en leg ze in een ondiepe roestvrijstalen AGA-stoofpan of een steelpan, die klein genoeg moet zijn voor de eendenpoten.
2. Schep de kokosolie erover en voeg de chilipepers, tijm, peperkorrels, knoflook en zout toe.
3. Verhit de pan op de sudderplaat, op de sudderstand of op inductie op middelhoog vuur, tot de olie gesmolten is en net kookt.
4. Laat 2 minuten sudderen en dek de pan af.
5. Zet de pan in de oven. GIETIJZERENOVEN: plaats op het rooster op de bodem van de sudderoven. HETELUCHTOVEN: voorverwarmd tot B1/120 °C. Bak 2-3 uur tot de eend gaar is.
6. Leg de eendendrumsticks op een met keukenpapier beklede bakplaat en dep ze droog.
7. Verhit een koekenpan op een kookplaat, op de kookstand of inductie op hoog vuur, tot deze heet is en bak de eendendrumsticks droog voor een knapperig korstje.
Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!