AGA 3 serie

AGA 3-serie

De AGA 3-serie is de nieuwe AGA productrange met AGA cookers van 90cm tot 170cm. De kernpunten van deze modellen zijn gietijzeren ovens met een AGA deksel in combinatie met nieuwe inductie innovaties.

De AGA 3-serie modellen zijn beschikbaar in 2 uitvoeringen, namelijk met een warmhoudplaat of een inductiekookplaat. Ook is de AGA 3-serie volledig elektrisch, heeft het de voordelen van koken met gietijzer en zijn de fornuizen flexibel in gebruik. Dat betekend dat een AGA 3-serie niet zoals de AGA Dual Control heel de dag aanstaat, maar enkel bij gebruik. 

Het eerste AGA 3-serie model is de AGA 3-serie 90cm. In veel Nederlandse keukens is 90cm een vaak gebruikte maat voor een kooktoestel en dus zijn wij erg blij met een gietijzeren AGA model van 90cm. De 2 linkerovens zijn van gietijzer, de langwerpige rechteroven is bedoelt als slowcookoven en is 60 graden. De bovenkant bestaat uit de bekende AGA deksel en een warmhoud/inductie kookplaat.

Het AGA 3-serie 100cm heeft 4 verschillende modellen. Naast de keuze tussen een warmhoudplaat of een inductiekookplaat, is er ook een keuze om dit model te bestellen met 3 of 4 deuren. De AGA 3-serie 3 deurs heeft (vergelijkbaar met de 90cm) 3 ovens een AGA deksel en warmhoud/inductieplaat. Het 4-deurs model heeft een extra ruimte t.o.v. het 3 deurs model welke gebruikt kan worden als opbergruimte voor kookgerei of AGA cookware.

En vanaf nu is er ook een AGA 3-serie 110cm beschikbaar met een 3-zone inductiekookplaat inclusief bridgezone. Deze nieuwe inductieplaat biedt de mogelijkheid om met 3 pannen tegelijk te koken of 2 zones aan elkaar te koppelen tot één grote inductiezone naast de AGA deksel en de 3 ovens in het fornuis.

AGA 3-serie inductiekookplaatAGA 3-serie 110inductie

De AGA 3-serie heeft met de bovenstaande modellen een volledige reeks en om deze verder uit te breiden is er voor de 90, 100 en 110cm de mogelijkheid om een AGA 3-serie module te bestellen. Deze 60cm module zorgt ervoor dat de 90 -> 150cm wordt, 100 -> 160cm en 110 -> 170cm. De AGA 3-serie module heeft aan de bovenkant de bekende AGA deksel. De langwerpige oven in de module is een elektronische heteluchtoven, die werkt met een ventilator en met een fysieke knop om de oven exact op de gewenste temperatuur is in te stellen. Om snel op temperatuur te komen (ongeveer 15 minuten) is de binnenkant van de oven van plaatstaal.

AGA 3-serie heteluchtoven

AGA 3-serie modellen: