Wat heb je nodig?
Voor 6 personen
2 el extra vierge olijfolie
1 grote bananensjalot, fijngehakt
1 kleine stengel bleekselderij, fijngesneden
1 kleine wortel, in plakjes van ½ cm gesneden
1 kg kippendrumsticks en -dijen
Zout, naar behoefte
Versgemalen zwarte peper, naar behoefte
50 ml rode wijn
200 ml passata
3 el tomatenpuree
1 takje verse rozemarijn
100 ml kippenbouillon
50 g Kalamata-olijven
1 el gerookte paprika
1 tl hete chilivlokken (optioneel)
Bereidingswijze:
Bereidingstijd: 12 minuten. Kooktijd: 15 minuten.
1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op een sudderplaat, op de sudderstand of inductie op middelhoog.
2. Voeg de sjalot, bleekselderij en wortel toe en bak tot ze zacht zijn.
3. Breng de kip goed op smaak met zout en peper.
4. Zet de braadpan op het vuur of zet het vuur hoger. Voeg de kip toe en bak 4 minuten aan elke kant, of tot hij goed bruin is. Je moet dit mogelijk in 2 porties doen.
5. Voeg de wijn toe en laat het koken.
6. Roer de passata en de tomatenpuree erdoor en kook 2-3 minuten.
7. Giet de bouillon erbij en roer de rozemarijn, olijven, paprikapoeder en chilivlokken (indien gebruikt) erdoor.
8. Dek de braadpan af en zet in de oven. GIETOVEN: in het midden van de braadoven of oven op stand R8. HETELUCHTOVEN: voorverwarmd op stand R7/200°C. Bak ongeveer 50 minuten tot de groenten gaar zijn.
9. Breng op smaak
Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!