AGA recept: Beef Bourguignon

AGA recept: Beef Bourguignon


Wat heb je nodig?

Voor 6 personen

3 el bloem

Zout, naar behoefte

Versgemalen zwarte peper, naar behoefte

1 kg stoofvlees, in stukken van 3 cm gesneden

25 g boter

1 el olijfolie

125 g pancetta, in blokjes gesneden

1 teentje knoflook, geperst

2 el brandewijn

1 bouquet garni

150 ml runderbouillon

300 ml rode wijn

25 g boter

1 el olijfolie

12 zilveruitjes, gepeld

175 g champignons

Peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

Bereidingstijd: 25 minuten. Kooktijd: 3 uur en 20 minuten.

1. Doe de bloem, zout en peper in een grote kom en roer tot alles goed gemengd is.

2. Voeg het rundvlees toe en roer goed tot het bedekt is met de bloem.

3. Verhit de boter en olie in een grote braadpan op een kookplaat, een kookplaat op de kookstand of een inductiekookplaat op hoog vermogen.

4. Voeg de pancetta toe en bak tot deze gekleurd is.

5. Schep de pancetta met een schuimspaan uit de pan en laat even staan.

6. Bak de helft van de stukken rundvlees in de olie en boter tot ze beginnen te bruinen. Schep met een schuimspaan uit de pan en herhaal dit met de rest van het rundvlees.

7. Doe al het rundvlees en spek terug in de braadpan, voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.

8. Giet de brandewijn in de pan en breng aan de kook. Voeg het bouquet garni, de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook. Roer goed door en dek af.

9. Plaats in de oven. GIETTOVEN: in de sudderoven op het rooster. HETELUCHTOVEN: voorverwarmd tot 140 °C. Bak 2-2,5 uur tot het vlees mals begint te worden.

10. Verhit ondertussen de boter en olie in een grote koekenpan op een kookplaat, een kookplaat op de kookstand of een inductiekookplaat op hoog vermogen.

11. Voeg de uien toe en bak tot ze beginnen te bruinen. Voeg de champignons toe aan de pan en bak nog 3 minuten tot ze bruin zijn.

12. Haal de pan met een schuimspaan uit de pan en voeg de uien en champignons toe aan de ovenschotel.

13. Zet de ovenschotel terug in de oven en bak nog 30 minuten tot het vlees en de groenten gaar zijn.

14. Haal de pan uit de oven, haal het bouquet garni eruit, breng op smaak en garneer met peterselie.

Meer recepten en andere AGA nieuws ontvangen? Klik hier!

Terug naar het overzicht