Waarom koken op inductie?

Koken op inductie bestaat al lang, maar sinds enkele jaren is deze manier van koken erg populair geworden. Waarom is dat zo? Zie hieronder een paar voordelen van kopen op inductie:

SNEL

Inductie techniek is bijzonder krachtig. Uw pannen zijn dus sneller op temperatuur en een liter water is snel aan de kook. Steeds meer (sterren)chefs stappen over naar koken op inductie.  

 

SCHOONMAAKVRIENDELIJK

Een inductieplaat is erg onderhoudsvriendelijk. Schoonmaken kan binnen enkele seconden met een microvezeldoek. 

 

VEILIG

Inductiekoken is erg veilig met name omdat er geen open vuur is. De inductiezones functioneren uitsluitend met een pan. Als u tijdens het koken de pan verwijdert van de zone stopt direct het verhittingsproces. Daarnaast koelt de plaat snel af na gebruik. Veel van onze inductieplaten hebben veiligheidsfuncties zoals een kinderslot op de bediening, restwarmte indicator en een pan-detectie systeem.

 

MILIEUVRIENDELIJK

Omdat inductie werkt met elektromagnetisme is het bijzonder efficiënt. Alleen de pan wordt verwarmd en hierdoor ‘verdwijnt’ er weinig energie. Daarnaast kan uw inductieplaat ook worden aangesloten op (zelf opgewekte) groene stroom van bijvoorbeeld zonnecollectoren.

ACCURAAT

Inductie kookzones zijn bijzonder accuraat. Verhitting begint gelijk bij het inschakelen van de zone en verdwijnt direct bij het uitschakelen. U kunt dus precies de hoeveelheid warmte bepalen en dat is een genot voor de thuiskok!

Bekijk hier de Falcon en Lofra inductie fornuizen!