Vrijstaande inductiefornuizen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. Hierbij zijn merken als AGA, Falcon en Lofra erg in trek.

AGA is een gerenommeerd Brits merk met meer dan 80 jaar ervaring in het maken van hoogwaardige fornuizen en ovens. Hun vrijstaande inductiefornuizen zijn gemaakt van kwalitatieve materialen en hebben een klassiek design dat perfect past in elk type keuken. Het AGA inductiefornuis heeft een grote oven en 5 inductie kookzones, waarvan twee zones samengevoegd kunnen worden tot een nog grotere zone voor grotere pannen.

Falcon is ook een bekend Brits merk, dat zich richt op fornuizen, afzuigkappen en ovens. Hun vrijstaande inductiefornuizen zijn voorzien van een modern design en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. De inductie kookplaat heeft vijf kookzones, waaronder een grote centrale zone die geschikt is voor grote pannen en wokken. Ook bieden Falcon fornuizen brugfuncties aan op de inductiekookplaat. De ovens bieden voldoende ruimte voor het bakken van grote gerechten, en beschikt ook over een grillfunctie.

Lofra is een Italiaans merk dat zich specialiseert in design keukenapparatuur. De inductiefornuizen van Lofra hebben een eigentijds design en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen. De kookplaat heeft vijf kookzones met fysieke knoppen voor de bediening. Lofra komen met 1-oven of 2-oven modellen en hebben een grote capaciteit en zijn voorzien van verschillende functies, zoals een grillfunctie, draaispit en een ontdooifunctie.

Bij het kiezen van een vrijstaand inductiefornuis is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke stijl, voorkeur en de specifieke functies van het fornuis. Door te kiezen voor een kwalitatief hoogstaand merk, zoals AGA, Falcon of Lofra, ben je verzekerd van een duurzaam en functioneel fornuis waar je jarenlang plezier van zult hebben.