AGA heeft onlangs een nieuw fornuis geïntroduceerd op de Nederlandse markt, genaamd de AGA 3-serie.

 

De AGA 3-serie is volledig elektrisch en komt met een warmhoudplaat of een 2-zone inductie kookplaat. Daarnaast is er de keuze voor een 3 of 4 deurs uitvoering. De AGA 3-serie is beschikbaar is maar liefst 16 kleuren.

 

AGA 3-oven serie - Deze fornuizen hebben twee gietijzeren ovens aan de linkerzijde (bediening met een knop) en bieden als extra optie een timer voor de bovenste oven aan. Met behulp van de bedieningsknop linksboven, kan de bovenste oven worden ingesteld op braden, bakken of de uit-stand. Vanuit de koudstand komt de braad-/bakoven in ongeveer 60 minuten op temperatuur. De onderste sudderoven komt in ongeveer dezelfde tijd op temperatuur. De opwarmoven (rechts-onder) wordt verwarmd door een eigen element en wordt ingeschakeld met een aparte schakelaar rechtsboven aan het apparaat.

AGA 3-serie – kookplaat deksel

De kookplaat werkt met een krachtig verwarmingselement en heeft de volgende 3 standen:  sudder-, kook- en uitstand. De gietijzeren platen rondom de warme plaat kunnen gebruikt worden om te sudderen wanneer de warme plaat in de kookstand staat of om warm te houden bij de sudderstand van de warme plaat.

Het duurt ongeveer 15 minuten om de plaat te verwarmen voor de kookstand en 12 minuten voor de sudderstand.

AGA 3-serie - inductiekookplaat of warmhoudplaat

Aan de bovenkant is er de keuze tussen een inductieplaat en/of warmhoudplaat. De warmhoudplaat is gelijk aan de warmhoudplaat op een AGA Dual Control en de AGA Total control.

De inductiekookplaat heeft 2 zones en 3 automatische standen:

  1. voor ontdooien of smelten (44 ° C)
  2. voor opwarmen en warmhouden (70 ° C)
  3. voor sudderen (94 ° C) 

Zie hier meer informatie:

https://www.denardi.nl/aga-3-serie-4deurs-inductie